CASE CU STRUCTURA  DIN  METAL

PRINCIPALELE FAZE IN CONSTRUCTIA UNEI CASE:

1-realizare faza (1)-elaborare proiect-conform tema de proiectare solicitata;

2-realizare faza (2)-"Faza la Rosu" -care necesita o fundatie ,sau poate fi deja existenta;KITUL “LA ROSU” - reprezinta suma elementelor structurale (kit structura metalica), montate ca structura de rezistenta a constructiei si placarea cu OSB.

3-realizare faza (3)-“Faza la Gri” –este ofaza intermediara,pentru situatii de intreruperea temporara  a lucrarilor de executie,din diverse motive;cuprinde izolatia termica,invelitoarea si tamplaria la exterior;

3-realizare faza (3)-"Faza la Cheie"-conform caietelor de sarcini si listelor de cantitati din proiect;cuprinde toate lucrarile  de finisaje,si de instalatii;

4-realizare faza (4)-Faza de realizare Retele si instalatii de utilizare"-simultan si in acord cu fazele 1,2,si 3.

 Nota:  Toate serviciile ,pot fi asigurate de catre specialistii nostrii,sau documentatia poate fi pusa la dispozitie de catre beneficiar;

Elementele structurale din metal  se pot asambla la atelier  pentru a reduce timpul de lucru pe santier,sau  se pot monta pe placa de beton a fundatiei in lucru.
Elementele care prin proiectare nu depasesc dimensiunile vagonabile ale camioanelor, se transporta asamblate la santier. Cele care au dimeni mai mari se transporta la santier in colete (subansamble) si se monteaza la fata locului.
Toate elementele structural  sunt manipulabile, nu necesita utilaje ridicatoare. Acest lucru confera o mare viteza de lucru si acesibilitate in cele mai restranse spatii.Elementele structurale se fixeaza intre ele cu suruburi autoforante de tabla, pozitionate in zig zag la distante maxime de 25cm.
In placa de beton a fundatiei fixarea se face cu conectpanduri cu cep de inox, prinse in talpa fundatiei la distanta maxima de montantul vertical de 6 cm cu distante maxime de 60cm intre ele. Majoritatea montantilor  principali lucreaza la intindere cu o ancora, fixarea fiind foarte buna datorita multitudinii elementelor de fixare.
Peste peretii parterului se fixeaza cu suruburi autoforante, grinzile zabrelite de planseu, iar intre acestea se pun distantieri, contravantuiti care asigura stabilitatea planseului pe toate directiile.
Peretii etajului si fermele si distantierii de acoperis se fixeaza dupa aceleasi reguli, prin infiletare de suruburi autoforante dupa un plan simplu la indemana oricui. Dupa aceleasi reguli se aseaza fermele  si panele de acoperis, echipa nu are decat sa aseze elementele la locurile din plan si acoperisul ia forma proiectataPe peretii exteriori , planseul dintre etaje, si sarpanta se placheaza cu OSB3 de 12mm, fixat prin infiletare de suruburi autoforante.
Avantaje:Montarea elementelor structurale se face dupa planuri usor de inteles, chiar si pentru nespecialisti. Fiecare element structural are un nume care se gaseste inscriptionat pe acesta si se aseaza in pozitia ce-i corespunde in plan. Aceste constructii se pot monta in orice anotimp daca s-a pregatit déjà fundatia ;

Asezarea elementelor structurale ca in planul 2D, determina o structura 3D, care este insasi structura de rezistenta si compartimentare a constructiei si se face cu foarte mare usurinta fara a folosii ruleta sau alte instrumente de masura.Conectpand 10x120mm cu cep de inox pentru fixarea structurii metalica pe placa de beton a fundatiei.

 Surub autoforant pentru tabla, 5,5x25mm, pentru fixarea elementelor structurale intre ele.