CASE DIN BALOTI DE PAIE:

-Casele din baloti de paie pot avea un viitor in Romania si reprezenta o solutie demna de avut in vedere, mai ales pentru mediul rural.

Tehnologia caselor din baloti din paie este diferita de cea a caselor din chirpici, cunoscuta si aplicata in mediul rural romanesc cu mult timp in urma.

Asadar,iata o noua provocare pentru a adapta acest tip de constructii,la cele mai noi cerinte in materie de eficientizare si conservare a energiei;casele realizate din baloti de paie ,cu structua din lemn,se pot realize pe baza unei tehnologii traditionale,si sunt rezistente la seismicitate,ecologice,cu utilizare de materiale locale,avand in vedere ca paiele reprezinta materie prima traditionala pentru tara noastra.

Avantajele unei case din baloti de paie

O casa din baloti de paie este o casa mai sanatoasa, mult mai eficienta decat o casa obisnuita, iar intr-un ciclu normal de viata de 30 de ani, costurile pentru energie se reduc foarte mult,implicit si costurile de intretinere,avand in vedere ca balotii de paie sunt in sine termoizolanti, nemaifiind necesara o izolare suplimentara. Consumul de energie pentru transportul si manipularea paielor este minim.Solutia rezolva echilibrarea umiditatii aerului prin stratul de lut care sigileaza balotii. Casa are o inertie termica mare - mentine caldura, lutul absoarbe agentii poluanti, nu exista emisii toxice, casa este vie, organica, are alta incarcare energetica.

Paiele provin din surse regenerabile, cresc anual intr-o mare variatate climatica si sunt un material mai sustenabil decat lemnul,a carui pondere in astfel de constructii,este foarte redusa,avand in vedere ca productia si procesarea lemnului necesita mult mai multa energie si a carui emisie de dioxid de carbon este relativ mare.

Structura caselor din baloti

Peretii din baloti de paie ,cu structura in paianta din lemn,pot suporta o greutate de aproximativ 1.000 kg/mp ,deci pretabil pentru un regim de inaltime de P+1E,cu peretii tencuiti pe ambele parti cu o rezistenta la foc de maxim F90 (dupa normele austriece si germane); coeficientul de conductivitate termica λ este de 0,0456 W/mK; se pot atinge standardele unei case pasive (case cu un consum de energie necesar pentru incalzire mai mic de 15 kWh/mp/an).

Materialul din care sunt construite aceste case:

Materialul pentru sigilat/tencuit, de baza ,este realizat dintr-un amestec de diferite materiale (naturale) intr-o anumita proportie. Intre aceste materiale se regasesc preponderent ,exemplu pamantul foarte argilos si paiele tocate, dar si alte materiale ca: nisipul, rumegusul, plante tocate - precum lucerna sau balegarul ,altele.

                Casa construită din baloți de paie poate fi :  

                              - la fel de modernă și atrăgătoare ca oricare altă casă,putand lua orice configuratie si arhitectura dorita;

                              - mai eficientă energetic si mai ieftina fata de o casa obisnuita;   

                              - foarte sănătoasă

                              - rezistentă in timp

Si noi,alaturi de alti colegi entuziasti ,sustinem si promovam dezvoltarea in Romania de tehnici de construire a caselor ecologice,si eficiente energetic,din baloti de paie,dar si alte solutii tehnice, avand la baza traditiile romanesti de constructie si nevoia unei familii sarace,dar si pentru alte categorii , de un camin,eficient energetic,ecologic,confortabil,si la costuri cat mai reduse,pe vremuri de criza.

In Franta,acest concept al caselor din baloti de paie a luat déjà amploare,fiind chiar incurajat de guvern;

Alte servicii:

Executie lucrari de constructii -case din lemn model canadian,AMVIC,caramida/BCA/beton,instalatii,ignifugari,confectii metalice,alte prestari de servicii:ASIGURAM  ORICE TIP DE DOTARI P.S.I.(stingatoare presurizate,accesoriiP.S.I.),ECHIPAMENTE DE LUCRU SI PROTECTIE,DIN STOC  ,SAU LA COMANDA(salopete, halate, combinezoane, tricouri, haine vatuite, veste vatuite  din diverse culori si produse din piele: sorturi, jambiere, genunchiere, cotiere, manusi sudor;

,Targoviste,Strada Gimnaziului,nr.21: VIZITATI EXPOZITIE CU VANZARE –Casa PILOT-din lemn model canadian, si  DEPOZIT de materiale de constructii si instalatii,IMPORTATOR SI DISTRIBUITOR ELEMENTE DIN  FIER FORJAT ,plite din fonta,sobe,seminee,subansamble  din  fonta pentru mobilier de gradina/urban,capace cu rame fonta pentru camine carosabile si necarosabile,lambriu pentru  placari de exterior-american siding,teava preizolata, ,teava rectangulara,mobilier de gradina,CASE/VILE ,TERENURI,PROIECTE!

Pentru mai multe informatii,va rugam sa ne contactati,sau sa vizitati  Casa Pilot din Strada Gimnaziului,nr.21,Targoviste,Judetul Dambovita.

tel/fax: 0040-245-222062;0040-245-213976;;0731346738,0722243426
e mail:
star_srl@yahoo.com;stanescu_i@yahoo.com;  office@star-constructii.ro
           contact@star-constructii.ro ;casedinlemn.fierforjat@facebook.com;

site:www.star-constructii.ro;www.starconstructii.bizoo.ro;www.vinuri-star.ro;

http://www.facebook.com/casedinlemn.fierforjat